Vår utbildningar

LMD Nordic Institute erbjuder en rad utbildningar med hög kvalitét och genomgång av de senaste teknikerna och behandlingsmetoderna

botox sthlm samma bild

Botox utbildning

Estetiska injektionsbehandlingar med botox och fillers har blivit allt mer populärt de senaste åren, och är en industri som blir mer och mer populära för vardera år.
Hur vet man vem man kan gå till för att få behandling?
Vilka krav finns om man själv vill utbilda sig för att jobba med injektionsbehandlingar?

Det finns olika sätt hur man kan förändra eller föryngra sitt utseende, den vanligaste metoden är injektionsbehandlingar, vanligtvis används då antigen botox eller fillers.
Botulinumtoxin (Botox) är ett läkemedel som ger ett naturlig och avslappnat resultat och används framförallt på djupa rynkor. Behandlingen är dock inte permanent men måste göras om var tredje till sjätte månad.
Fillers är en produkt som främst består av hyaluronsyra, ett ämne som finns naturligt i kroppen som hjälper huden att hålla sig spänstig, fillers används framförallt för att minska fina linjer, läppförstoring eller för att justera ansiktets konturer.

Vem får utföra en behandling med fillers och botox?

Skönhetsbranschen har varit relativt oreglerad, vilket skapat problematik med att få veta vem som får utföra estetiska injektionsbehandlingar.
Botox är ett läkemedel och har varit mer reglerat än fillers, så endast läkare, tandläkare och sjuksköterskor får administrera botox.
Från och med 1 januari 2021 gick en lag igenom som reglerar att endast legitimerad vård personal får utföra behandlingarna.

LMD Nordics botox utbildning

Den konstant ökade efterfrågan av injektionsbehandlingar har även ökat efterfrågan att få börja arbeta med detta. LMD Nordic erbjuder utbildningar inom botox och fillers.
En botox utbildning hos LMD Nordic kräver ingen tidigare injektionsvana, dock måste alla deltagare vara legitimerad vårdpersonal (sjuksköterska, tandläkare eller läkare) för att få ta del av deras utbildningar inom botox.

LMD Nordic erbjuder utbildningar i botox och fillers, både grundläggande utbildningar som kan ge dig en ny karriär, men även en mer avancerad utbildning inom botox för att finslipa dina redan existerande kunskaper inom injektionsteknik.

Vår mycket kunniga utbildningspersonal har en stor omfattande kunskap med en mångårig lärdom inom botox och fillers.
En botox utbildning hos LMD Nordic ger deras kursdeltagare en kännedom för hur ansiktets anatomi påverkas av de olika injektionsteknikerna som botox och fillers, men även för att skapa en större insikt av de utmaningar som kommer med ett åldrande ansikte. Risker och riskhantering spelar en central roll inom LMD Nordics botox utbildningar. Vi vill att deltagarna i vår utbildning i botox ska kunna erbjuda sina framtida patienter ett professionellt bemötande och service.

I och med att LMD Nordic både utför behandlingar samt utbildningar inom botox och fillers har de en stor kännedom utav vad som är viktigt att tänka på när man genomför skönhetsinjektioner.

I LMD Nordics grundläggande botox utbildning “botox och fillers basic” ingår teori, anatomi, ansiktets åldrande, materialkunskap, risker, riskhantering, indikation samt behandlingen med både fillers och botox.
LMD Nordic erbjuder även en mer avancerad utbildning inom fillers, som avancerad läppteknik och fullface- behandlingar.
I LMD Nordics botox utbildning ingår både teori och praktik. En viktig del av en botox utbildning är att den inkluderar mycket praktik då man får ta del och lära sig de de nya teknikerna.

Bilder

botoxplanering i Stockholm d004
botox stockholm d01 frontbild
behandling med botox Stockholm bild nr. 05
bild på personalen på botox Stockholm 06
bild på personal på botox i Stockholm 02doc
botox i Stockholm bild på behandling

Kontakta oss

Telefon

E-post

Adress

LMD NORDIC AB
Sjöviksvägen 83,
117 57 Stockholm